Henrik, Olle och Peter träffades på musikhögskolan i mitten av 90-talet. Henrik studerade nyckelharpa, Olle klassiskt slagverk och Peter elbas. Både Henrik och Olle är uppvuxna med den uppländska folkmusiken och det var Henrik som invidge jazzelbasisten Peter i folkmusiken genom otaliga besök på stämmor runt om i Uppland och i Sverige. 1999 bildade dom bandet Fatang och 2002 kom första skivan ”Fatang” utgiven på det svenska-amerikanska skivbolaget RPM music.

Dom har gett ut 3 skivor sammanlagt och en fjärde kommer till sommaren!

Gruppen har varit stilbildande med sin luftiga och jazziga spelstil. Traditionella uppländska låtar som varvas med egna kompositioner. Bandet har haft ett uppehåll sedan 2009 men är nu tillbaka med ett nytt album med traditionella uppländska låtar och egenskrivet. Skivan släpps den 1:a juli på spelmansstämman i Leksand.

På nya skivan har vi breddat ljudpaletten mer – vi har blandat in lite elektronik, nya slagverksinstrument och gästmusiker.

Henrik Eriksson nyckelharpa

 

 

Henrik Eriksson är frontfiguren, eller som man kan säga, förgrunden och motivet i den målningen vi kallar Fatang. Han står också för traditionen och rötterna med sin omisskännligt Uppländska spelstil.

Peter Rousu 6 strängad gitarr/elbas

Peter Rousu är ackordmålaren som ger tillsammans med Olle ger nya perspektiv och ny betydelse till de traditionella melodierna. I arrangemangen strävar han efter det ”ultimata riffet” eller den mest fulländade basstämman.

Olle Bohm Slagverk

Olle Bohm har med sitt slagverksspel förnyat folkmusiken! Han plockar friskt från sitt bibliotek av klassiskt orkesterslagverk och afrotrumspel. Med ena foten i orkesterdiket och den andra i afrikas savanner uppstår en unik musiker som kombinerar den bästa av världar!