Fatang 

är en trio som har funnits sedan 1999.

 

Gruppen har varit stilbildande sin luftiga och jazziga spelstil. Traditionella uppländska låtar som varvas med egna kompositioner. Bandet har haft ett uppehåll sedan 2009 men är nu tillbaka med ett nytt album.

Nyheter är att vi lyfter in vibrafonen i några låtar! Peter har hittat ett delvis nytt sound med en baspedal som möjliggör elbas-spel simultant med gitarren.

Henrik Eriksson nyckelharpa

Henrik Eriksson är frontfiguren, eller som man kan säga, förgrunden och motivet i den målningen vi kallar Fatang. Han står också för traditionen och rötterna med sin omisskännligt Uppländska spelstil.

Peter Rousu 6 strängad gitarr/elbas

Peter Rousu är ackordmålaren som ger tillsammans med Olle ger nya perspektiv och ny betydelse till de traditionella melodierna. I arrangemangen strävar han efter det ”ultimata riffet” eller den mest fulländade basstämman.

Olle Bohm Slagverk

Olle Bohm har med sitt slagverksspel förnyat folkmusiken! Han plockar friskt från sitt bibliotek av klassiskt orkesterslagverk och afrotrumspel. Med ena foten i orkesterdiket och den andra i afrikas savanner uppstår en unik musiker som kombinerar den bästa av världar!

Fatang